Dubbel brons op WK Gran Fondo laatste wielerkunstje van Jac Roemermann

Jac Roemermann vooraan in het peloton  

Jac Roemermann uit Helden heeft zondag in Italië dubbel brons veroverd op het WK Gran Fondo. Zowel tijdens de tijdrit als de wegwedstrijd finishte de renner van Cycling Team Limburg als derde.

Ton Reijnaerts

Beide wedstrijden werden de gewonnen door de Belgische titelverdediger Rudolf Sluyts. Die mocht op basis van zijn eerdere prestaties in de eerste rij mocht starten. Een groot voordeel in het immens grote deelnemersveld. Voor Jac Roemermann, vijfvoudig wereldkampioen bij de masters op de weg en viervoudig wereldkampioen op de tijdrit, was het de eerste start op een WK Gran Fondo.

Dat is andere koek dan een masters WK. Zo is de afstand (90 km) ruim dubbel zo groot. Ook het aantal hoogtemeters is fors meer. Zo ook de eisen voor deelname. Voor het UCI WK moesten renners zich kwalificeren via een van de vierentwintig wereldwijd georganiseerde Gran Fondo kwalificatietoernooien. Kilometerveter Roemermann, die nog altijd ruim 18.000 km per jaar traint, realiseerde de kwalificatie in juni via de Schleck Gran Fondo in Luxemburg.

Voor Roemermann, die eind augustus tweevoudig wereldkampioen bij de Masters 70+ in St. Johann werd, hij won in Tirol zowel de wegwedstrijd als de tijdrit, was Trente het laatste wielerkunstje. „Deelname van het UCI WK Gran Fondo was voor mij altijd een droomwens. Nu die is vervuld is het mooi geweest. Ik stop en zal hooguit bij uitzondering nog een wedstrijd rijden. Ik blijf uiteraard wél fietsen. Ga waarschijnlijk ook tijd steken in de begeleiding van wielrenners.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal