Ateliers in Roerdalen openen de deuren tijdens de Kunststroom Roerdalen-Wassenberg

 © Ruud Snijders

Posterholt
Silke van Deelen

In het eerste weekend van oktober vindt Kunststroom Roerdalen-Wassenberg plaats. Ook ateliers in Roerdalen openen voor het eerst de deuren voor publiek tijdens de Kunststroom op 1 en 2 oktober.

De exposities vinden plaats van 12.00 tot 17.00 uur. Kunstliefhebbers kunnen in Roerdalen onder meer terecht bij Anneke van Klein en Co, die in haar winkeltje in Posterholt eigen werk én een klein aanbod aan keramiekbenodigdheden verkoopt. Carla Wolfs van Keramiek Studio in Posterholt werkt met verschillende kleimengsels en gietporselein, waarbij glazuur is een belangrijk onderdeel van het proces is. Carmen Heemels maakt vooral conceptuele kunst, te zien in de non-profit galerie Kunstsalon Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. Dhyan Vermeulen uit Vlodrop tot slot is bijzonder geïnspireerd door luchten, water en vogels. Haar werk is tijdens de Kunststroom te zien in haar eigen atelier aan de Kerkhofweg 2 in Vlodrop.

Voor de sportieve kunstliefhebbers is er een Kunststroom-fietsroute uitgestippeld langs alle exposities. Op elke locatie is een informatieboekje met de routebeschrijving, de deelnemende kunstenaars en het programma te koop voor 2 euro.

Kijk voor de adressen van alle locaties op www.kunststroomroerdalen.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal