Beleef Midden-Limburg met al je zintuigen tijdens de Beleefweek

 © Beleefweek

Roermond
Silke van Deelen

De Beleefweek Limburg is dit jaar van 21 september tot 2 oktober, met alleen in Midden-Limburg al ruim 130 activiteiten waarbij de zintuigen centraal staan.

Neem een kijkje onder, op of in de molen in Melick of maak kennis met het natuur en erfgoed op de Annamolen in Weert. In Herkenbosch kan iedereen terecht voor Reiki behandelingen en in Roermond houden mbo-studenten van de opleiding natuur, water, recreatie van Yuverta Roermond een excursie. Verken de natuur samen met ‘Essie de Boswachter’ rondom tuincentrum Daniëls in Vlodrop of leer alles over paddenstoelen in de tentoonstelling ‘Van Duivelsei tot Heksenboleet’ in Weert. Vanuit Ophoven zijn er zeiltochten naar Roermond of een van de andere mooie plaatsen aan de Maas. Ook kun je gaan kanoën op de Asseltse Plassen. Verken al fietsend vanuit Landwinkel Schurenhof het buitengebied van de gemeente Roerdalen, neem deel aan een kruidenwandeling in Vlodrop of ontdek met al je zintuigen hoe de Laurabossen bij Weert toekomstbestendig worden. Ga in Nederweert op zoek naar de kleine populatie edelherten of daag je zintuigen uit in de Belevingstuin van Nationaal Park de Groote Peel in Ospel.

Keuze genoeg, voor iedereen is er wel een manier om te ervaren hoe mooi én bijzonder Limburg is.

Voor meer informatie, kijk op www.beleefweek.eu.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal