De voordelen van het inschakelen van een incassobureau

Ondernemen kan ontzettend fijn zijn, maar er zijn ook nadelen. Zo is er niets vervelender dan correct services of producten leveren, maar na de uiterlijke betaaldatum nog steeds geen geld op je rekening zien verschijnen … Natuurlijk kan dit een foutje zijn van jouw klant of van de bank, maar er is ook altijd een kans dat je klant gewoon niet wil of niet kan betalen. Dan kun je altijd een ondernemingsrecht advocaat inschakelen.

Aangeboden door e-Legal incasso advocaten B.V.

In beide gevallen wil je er snel bij zijn. Je wilt aan je klant laten weten dat je dit niet pikt en/of als eerste in de rij staan voor terugbetaling voor een bedrijf over kop gaat. Een goede manier om je geld snel te ontvangen, is samenwerken met een incassobureau. In dit artikel vertellen we je meer over incassobureaus en welke voordelen ze bieden.

Waarom een incassobureau?Wij vinden dat elke ondernemer het nummer van een goed incassobureau zou moeten opgeslagen hebben. Je weet immers nooit wanneer je het nodig hebt! Een van de grootste redenen om samen te werken met een incassobureau, is jouw ‘peace of mind’. Je kunt je focussen op je werkzaamheden, terwijl je weet dat het bureau zich focust op het innen van jouw geld. Een incassobureau inschakelen kan een soort van rust geven, want je hoeft niet meer dagelijks te bellen en te mailen naar jouw debiteur, maar je weet dat je zaak in goede handen is.

Een incassobureau is gespecialiseerd in je debiteur te pakken krijgenAls ondernemer heb je vaak veel aan je hoofd. Dagelijks mailen en bellen kan dan veel werk zijn. En wat als je niemand te pakken krijgt en eigenlijk niet weet wie de eigenaar van een bedrijf is? Dan moet je je vrije tijd nog eens stoppen in de privédetective uithangen… niet ideaal. Een incassobureau neemt al deze zorgen van je over wat ze zijn gespecialiseerd in ingewikkelde BV-structuren ontwarren om te weten te komen wie de uiteindelijke eigenaar is van een organisatie. Hiervoor hebben ze onder meer databases die je als gewone particulier niet kunt bekijken.

Ook hebben incassobureaus jaren ervaring, dus ze weten perfect welke stappen ze moeten zetten om je debiteur snel een gepeperde rekening voor te schotelen. Sommige debiteuren proberen vaker niet te betalen, en kennen dus ‘het spelletje’ maar al te goed. Daarom werken de meeste incassobureaus met incasso-advocaten die weten welke stappen ze moeten zetten. Denk aan het faillissement aanvragen of een gerechtelijke incasso openen.

No cure, no payOoit al van ‘no cure, no pay’ gehoord? Als je nog nooit hebt samengewerkt met een bureau, kan het een aanrader zijn om er eentje te kiezen die volgens het ‘no cure, no pay’-principe werkt. Dit houdt in dat je slechts hoeft te betalen als het incassobureau succesvol is in het innen van je openstaande vordering. Met andere woorden: je incassobureau zal hun uiterste best doen om jouw rekening te innen. Vóór je trouwens een contract tekent, is het altijd interessant om het incassobureau te vragen naar hun slagingspercentage van het vorige jaar. Elk goed bureau heeft hier geen probleem mee om dit te zeggen.

We wensen je alvast veel succes met het innen van je rekening!