Eenden naar Maastricht, meer ijs in Sittard, zusters krijgen nieuwe baas

 © Getty Images

Justducks opent binnenkort een nieuwe winkel in Maastricht. In de Nieuwstraat gaan de deuren open van een bijzondere winkel met de grootste collectie badeendjes van de regio. Dat laat makelaar Boek & Offermans weten.

Redactie Ondernemen in Limburg

De afgelopen weken kwamen via het makelaarskantoor veel nieuwe transacties tot stand in heel Limburg. Een overzicht.

  • In de Limburgse hoofdstad is met de verhuur van de laatst beschikbare kantoorunit aan Studio Stemming het Business Center Porta Mosae volledig bezet. Het kantoorgebouw naast stadion De Geusselt telt 31 kantoorunits.
  • Nieuw is de komst van Cebimed naar het centrum van Maastricht. Het bedrijf opent een vestiging aan de Tongersestraat en gaat daar natuurlijke producten, honing en voedingssupplementen verkopen. Daarnaast komt op de Markt in Maastricht binnenkort Phone Specialist, waar klanten terecht kunnen voor reparaties van smartphones.
  • In Venlo verhuist uitzendbureau Randstad in oktober van de Tegelpoort naar het Koninginneplein. Het nieuwe kantoor ligt op een zichtlocatie tegenover het Limburgs Museum en het station van Venlo.
  • In Sittard komen ijsliefhebbers binnenkort aan hun trekken. Cone Corner opent in maart een tweede vestiging in het centrum aan de Limbrichterstraat. Dat pand wordt nu verbouwd. Cone Corner heeft al een winkel aan de Molenbeekstraat in Sittard.
  • Juwelier Haesen in Valkenburg heeft ook een verhuizing achter de rug en is sinds de zomer gevestigd aan de Dr. Erensstraat 6 in Valkenburg. Het ondernemerspaar Robert en Francien Vincken-Haesen is zeven jaar met de zaak bezig en besloot nu de stap te zetten naar een ruimer pand.
  • Boek & Offermans meldt ook dat in Venray businesscenter Noorderhof volledig is verhuurd. De Mutsaersstichting heeft in het kantoorgebouw enkele kantoorunits gehuurd met een totale oppervlakte van ruim 300 vierkante meter. De Mutsaersstichting is een full-service centrum voor (jeugd)zorg, welzijn en onderwijs.
  • In Hulsberg is het uit 1923 daterende klooster aan de Schoolstraat verkocht. De huidige eigenaar, de St Josephstichting, heeft Regina Pacis verkocht aan de Lenferink Groep Zwolle Investment. Het klooster wordt bewoond door de Missiezusters Oblaten van de Assumptie en in het complex is ook Huize D’Alzon gevestigd, een zorgcentrum van de Cicero Zorggroep.
  • Tot slot wisselde ook een bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat in Sittard van eigenaar. Sinds deze maand is Marx en Marx NV de nieuwe eigenaar van de bedrijfsruimte met kantoren.