Schinnense hoteldirecteur krijgt Oscar

Marc Alofs uit Schinnen, directeur van het luxehotel Botanic Sanctuary Antwerp, heeft zondagavond de hoogste hotelclassificatie ontvangen die een hotel in Europa kan krijgen. Het is de Oscar voor de hotelwereld. Alofs kreeg uit handen van Peter de Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen, de vijfsterren superior kwalificatie voor het nieuwe hotel.

Redactie Ondernemen in Limburg

De kwalificatie wordt gezien als de Oscar voor de hotelwereld. Botanic Sanctuary Antwerp is daarmee het eerste vijfsterren hotel van Antwerpen. Het is ook voor het eerst dat een nieuw hotel meteen vijf sterren krijgt.

De Limburger Alofs is sinds de start van het hotel afgelopen jaar de managing director. Er is 55 miljoen euro geïnvesteerd in 109 kamers en suites, waaronder de grootste hotelsuite van Vlaanderen (180 vierkante meter). De suites liggen verspreid over 5 historische gebouwen in het hartje van Antwerpen aan de 200 jaar oude Botanische tuin.

Het oudste gedeelte van het hotel stamt uit 1238. Er is een Botanic Spa van maar liefst 1.000 m2 verspreid over 3 verdiepingen, 19 volledig geoutilleerde zalen voor conferenties, vergaderingen en evenementen.