LIVE | Rutte: om vertrouwen van mensen ga ik niet bedelen

Prinsjesdag, de dag waarop de regering haar beleidsplannen voor het komende jaar bekendmaakt, zal dit keer voornamelijk in het teken staan van de koopkracht. Na de Troonrede, voor de Verenigde Vergadering, is het nu tijd voor de bordesscène op Paleis Noordeinde.

RedactieBron: Telegraaf

Dit keer vormt de Koninklijke Schouwburg het toneel voor de Troonrede, omdat het Binnenhof is afgesloten in verband met een grootscheepse en langdurige renovatie. De koning geeft hierin al een beetje inzicht in het regeringsbeleid voor het volgende jaar, onder verantwoordelijkheid van het kabinet.

Door de fors gestegen kosten voor levensonderhoud en energie raken steeds meer mensen financieel in de knel. Al maanden wordt daarom reikhalzend uitgekeken naar de plannen van het kabinet om hier nog dit jaar iets aan te doen. Er werd nog tot diep in de nacht onderhandeld binnen het kabinet.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal