Doelman Delano van Crooij bij Sparta misschien herenigd met broer Vito

Delano van Crooij trainde deze zomer mee met het VVCS-team voor contractloze spelers. © Annemiek Mommers

Rotterdam -

Delano van Crooij (31) werkt vanaf dinsdag een proefperiode af bij eredivisionist Sparta. Het contract van de Venlose doelman werd afgelopen zomer niet verlengd bij VVV en hij zit zodoende nog altijd zonder club.

Qasim Hakim

Van Crooij komt in Rotterdam twee bekenden tegen. Zijn broer Vito en hoofdtrainer Maurice Steijn, met wie hij van 2015 tot en 2018 samenwerkte bij VVV. De gebroeders Van Crooij werden in 2017 met Steijn kampioen van de eerste divisie.

Lees ook: Het team met werkloze voetballers is een elftal vol onzekerheid en hoop tegelijk: ‘Het zou me verbazen als er niets voorbijkomt’

Van Crooij keepte de afgelopen zeven seizoenen bij VVV en pendelde regelmatig tussen bank en basis. Het afgelopen seizoen wist hij de huidige VVV-doelman Lukas Zima uit de basis verdrijven, groeide hij in een moeilijk seizoen uit tot één van de lichtpuntjes, maar besloot de Venlose eerstedivisionist toch afscheid van hem te nemen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal