Flinke streep door rekening van VVV: geblesseerde doelman Zima dit jaar niet meer in actie

 © Pro Shots -Stefan Koops

VENLO -

Doelman Lukas Zima komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De Tsjech viel tegen Jong PSV uit vanwege een enkelblessure. Uit onderzoek blijkt dat hij geopereerd moet worden.

Jack Martens

Zima groeide in de eerste zeven wedstrijden uit tot een van de sterkhouders in de selectie van Rick Kruys. Opmerkelijk omdat hij vorig seizoen onder Jos Luhukay op een zijspoor was beland. Vanwege zijn hoge salaris heeft VVV in de zomer nog geprobeerd de doelman kwijt te raken, maar omdat interesse uit bleef en Kruys in de voorbereiding dusdanig onder de indruk raakte,werd de lange Tsjech toch bij de selectie gehouden.

Woensdag al gaat Zima onder het mes waarna hij drie maanden moet revalideren. Dat betekent dat hij dit jaar in ieder geval niet meer in actie komt voor de Venlonaren. Zima keepte alle wedstrijden voor VVV waarin hij dertien keer werd gepasseerd. Alleen tegen PEC (4-0) en tegen Heracles (5-3) moest hij meermaals vissen. Een keer hield hij de nul, in de overige duels kreeg incasseerde hij slechts één doelpunt. Ook tegen Jong PSV hield de goalie zijn doel schoon, iets dat zijn opvolger Ennio van der Gouw in het resterende kwartier niet lukte.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal