Museum Peel en Maas in Helden opent interactieve expositie ‘Peel en Maas in de Middeleeuwen’

 © Wikipedia

Helden -

Museum Peel en Maas in Helden opent zondag 25 september om 15.00 uur de nieuwe, interactieve tentoonstelling ‘Peel en Maas in de Middeleeuwen’.

Deze unieke tentoonstelling is volledig toegespitst op de vraag van het basisonderwijs, gericht op beleving en interactief leren. Daarnaast is er genoeg te zien en te doen voor volwassenen met veel of weinig kennis van het onderwerp. Voorzitter Henk van Dijck en de nieuwe wethouder Machteld Beukema van Cultuur openen de expositie. Bezoekers hoeven niet van tevoren te reserveren.

Twee ruimtes

De expositie laat de bezoeker in twee sfeervolle ruimtes de Middeleeuwen beleven. In de eerste ruimte komen bezoekers binnen op een Middeleeuws marktplein en worden ze omringd door verschillende ambachtslieden. In de tweede ruimte is een adellijke kamer ingericht, met aandacht voor de monnik, de adel, ridders en jonkvrouwen en wapenschilden.

Aan de buitenzijde van de expositie kunnen bezoekers op een interactief scherm de verdieping opzoeken over Peel en Maas in de Middeleeuwen. Wat zijn cijnzen? Hoeveel ridders waren er in Peel en Maas? Hoeveel procent van de bevolking was boer? En nog veel meer.

De entree is gratis. Locatie: Museum Peel en Maas, Aan de Koeberg 3 Helden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal