‘Nederlands stel verdronken in zee in Zuid-Spanje’

Torrevieja. © Wikimedia Commons

Een Nederlands stel is maandag tijdens een vakantiedrama verdronken in de zee nabij het Zuid-Spaanse Torrevieja. De 56-jarige man en de vrouw die een jaar jonger is konden door hulpdiensten niet meer worden gered.

Marcel Vink

Dat meldt het Spaanse medium Información. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan de tragedie dinsdag begin van de middag nog niet bevestigen, maar een woordvoerster laat weten navraag te doen naar wat er is gebeurd.

Het stel uit ons land verdronk nadat ze op het strand van La Mata in Torrevieja, zo’n veertig kilometer ten zuiden van de stad Alicante, de Middellandse Zee in waren gegaan. Daar kwamen ze al snel in problemen. Volgens hulpverleners kwam de man begin van de middag in de problemen in het water en schreeuwde hij om hulp, waarop zijn vrouw hem probeerde te helpen. Ze werden beiden meegesleurd door de krachtige golven.

Restaurantpersoneel

Zes personen sprongen ondanks de gevaren het water in om het tweetal te redden. Het lukte ook, mede dankzij hulp van restaurantpersoneel om ze weer op het strand te krijgen. Aanvankelijk slaagden hulpdiensten erin de vrouw te stabiliseren, maar korte tijd later overleed ze alsnog, volgens Información.

De zee was erg onstuimig en de stroming erg sterk, meldt het Spaanse medium, maar toch zouden tientallen zwemmers zich in het water hebben begeven. De stranden van Torrevieja hebben sinds 15 september geen badmeesterdienst meer en ook worden er bij gevaar geen rode vlaggen gehesen. Meerdere buurtbewoners zouden eerder al hebben gewezen op de noodzaak daarvan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal