‘Jobtocht’ door Weert naar onthulling kunstwerk Studio Job

Ontwerptekening van het kunstwerk. © Studio Job

Weert -

Verschillende verenigingen uit Weert doen zaterdag 1 oktober mee aan een ‘Jobtocht’ door Weert, die eindigt bij de onthulling van een nieuw kunstwerk van Studio Job aan de Werthaboulevard.

Erwin Schmidt

Kunstenaar Job Smeets en zijn studio hebben drie jaar lang gewerkt om van de cabine van de oude kraan van het Landbouwbelang een kunstwerk te maken. Dat wordt 1 oktober onthuld.

Het werk moet de herinnering aan het industriële leven van Weert levend houden. De cabine wordt in de visie van Smeets gedragen door vier typische Weerter figuren: Philips van Montmorency, een arbeider, een monnik en prins carnaval.

Verenigingen beelden ter gelegenheid van de onthulling deze personen uit in een optocht. Deze ‘Jobtocht’ start om 13.45 uur bij Museum W en eindigt om 14.30 uur in het parkje naast het Ceres-pand aan de Werthaboulevard bij het nieuwe kunstwerk. De tocht passeert daarbij het Bassin en Kasteelpark Nijenborgh.

De nieuwe aanwinst voor Weert moet zo feestelijk worden onthaald.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal