Ferrari bespreekt wankele F1-toekomst van Mick Schumacher

Mick Schumacher. © ANP/HH

Ferrari gaat binnenkort om de tafel met Mick Schumacher om te praten over zijn toekomst in de Formule 1. „Dan maken we de balans op met hem en praten we ook met Haas. Daarna besluiten we wat het beste is voor hem”, zegt teambaas Mattia Binotto.

Redactie

De positie van Schumacher in de koningsklasse wankelt. De zoon van de Duitse racelegende Michael Schumacher is aan zijn tweede seizoen bezig bij het Amerikaanse team van Haas, maar het is de vraag of hij het stoeltje ook volgend jaar nog heeft. Hij staat vijftiende in het kampioenschap met 12 punten, 10 minder dan zijn teamgenoot Kevin Magnussen.

Ferrari heeft een grote stem in het verhaal als leverancier van de motoren aan Haas. Schumacher (23) komt bovendien uit de jeugdopleiding van de Italiaanse renstal. „Aan het begin van het seizoen hebben we gezegd dat Mick dit jaar beter moet worden. Over een paar races gaan we met elkaar om de tafel voor de evaluatie”, aldus Binotto.

Lees ook: Formule 1-kalender in 2023 uitgebreid naar 24 races, Zandvoort op 27 augustus

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal