Dier van de week: Chinese naakthondjes Billy en Vince houden van gezelligheid en mensen om hen heen

Billy en Vince. © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week zijn de gecastreerde reutjes Billy en Vince, twee Chinese naakthondjes van twee jaar, aan de beurt.

Redactie

Hoe zijn deze twee in het asiel terechtgekomen?

„Door het overlijden van hun baasje is het helaas nodig om op zoek te gaan naar een nieuw thuis voor beide hondjes. Om hen tegelijk te plaatsen, is vaak toch lastiger dan één hondje alleen. Vandaar dat de hondjes tijdelijk in het asiel zijn ondergebracht naar een nieuw onderkomen op zoek te gaan.”

Wat kun je over hen vertellen?

„Billy is het brutaalste en neemt graag de leiding, terwijl Vince een afwachtende houding aanneemt. Zoals het bij dit ras hoort, zijn ze beide enorm levendig en speels. Ze vinden het heerlijk om flinke wandelingen te maken, maar kunnen zich ook zelf goed amuseren. Omdat ze van gezelligheid houden, vinden ze het plezierig om mensen om zich heen te hebben.”

Waar zouden ze het beste op hun plaats zijn?

„Ze zouden prima gezelschap zijn voor iemand die het gezellig vindt om wat levendigheid om zich heen te hebben. Kinderen of eventueel andere honden hoeven niet per se een probleem te zijn, maar die vinden deze hondjes vaak te druk. Omdat ze best wel alert zijn, kunnen ze ook redelijk waaks zijn en goed van zich laten horen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal