Openlucht Kunstevent ‘Ovaal’ tijdens koopzondag in Nederweert

 © Facebook Pop Up Galerie Nederweert

Nederweert
Silke van Deelen

Ovaal is een artistiek buitengebeuren, met diverse exposanten, kunstdemonstraties en live performances in het centrum van Nederweert.

De deelnemers tonen gevarieerd werk. Van glaskunst en fotografie tot sieraden, beeldhouwwerk en keramiek. Er vinden diverse demonstraties plaats door enkele exposanten. Onder de gepresenteerde kunstvormen zijn ook diverse levende standbeelden en groepen cosplayers. Cosplay is een vorm van performance art waarbij de groepsleden kostuums en accessoires dragen om een specifiek personage of idee uit te beelden. Als het ware gekostumeerde rollenspelen. Zo treden de cosplaygroepen de Preditors, de Wasteland Warrior Crew en de StarWars Clonetroopers op in de straten van Nederweert-centrum. Bezoekers kunnen tevens met de figuranten op de foto.

Kunstevent ‘Ovaal’ wordt georganiseerd door Pop Up Galerie Nederweert, in samenwerking met Ondernemersvereniging Nederweert. De winkels zijn deze dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal