Belg ontfutselt naaktfoto’s van Nederlanders

 © UNSPLASH

De man die heeft bekend dat hij bekende Vlamingen naaktbeelden heeft afgetroggeld heeft ook in Nederland toegeslagen, schrijft Nieuwsblad. Hij had het de afgelopen maanden voorzien op collega’s en gasten in een Nederlands hotel waar hij werkte.

Redactie

De Gentse student G.R. ontfutselde twee jaar geleden blootfoto’s en -filmpjes van bekende Belgen als Stan Van Samang, Peter Van de Veire en Sean Dhondt. Hij deed zich voor als de bevallige ‘Eveline’, versierde hen via sociale media en verspreidde vervolgens de beelden die ze hem stuurden. De zaak was lang het gesprek van de dag en maakte veel leedvermaak, verontwaardiging en bezorgdheid over zulke praktijken los.

Met deze foto sloeg ‘Eveline’ in België toe. Meerdere BV’s trapten in de val.  © HBVL

In afwachting van zijn berechting is de 29-jarige R. opnieuw in de fout gegaan, meldt Nieuwsblad. Met de alias ‘Ariana’ benaderde hij een dertigtal medewerkers en gasten in een Nederlands hotel waar hij receptionist was. Sommigen gingen in op ‘haar’ avances en stuurden de gevraagde naaktbeelden.

R. werd betrapt toen zijn nieuwe slachtoffers ontdekten met hetzelfde nepprofiel in de val te zijn gelokt, aldus de Vlaamse kranten. Het spoor leidde naar de Belg, die zich als vriend van ‘Ariana’ had voorgedaan. Het hotel stuurde hem de laan uit. Er zou nog geen aangifte zijn gedaan.

Lees ook: Bekende Vlamingen in het nauw: ‘Eveline’ verspreidt seksbeelden

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal