Theater Landgraaf staat zondag 2 oktober in het teken van Indiase muziek

 © Theater Landgraaf

Landgraaf -

Theater Landgraaf staat op zondag 2 oktober in het teken van Indiase muziek. Daarvoor garant staan onder meer Anshu en Vibhu Marharaj, die klassieke Indiase muziek op een toegankelijke en eigentijdse manier ten gehore brengen

redactie

Anshu is de jongste van de twee en behoort met zijn snaarinstrument sarod tot de top van de jonge garde in de Indiase klassieke muziek. Zijn broer Vibhu begeleidt hem met percussie op tabla en neemt ook geregeld de ruimte om te soleren.

De twee zijn afkomstig uit de duizenden jaren oude stad Varanasi en wonen op een steenworp afstand van de heilige rivier de Ganges. De broers treden in de voetsporen van hun vader, in zijn tijd een beroemd tablaspeler uit de school van Varanasi. Anshu en Vibhu zijn veelvuldig gelauwerd in eigen land en zijn meermaals op tournee geweest in Europa.

Voorafgaand aan en na het concert kunnen bezoekers genieten van Indiase soep en naanbrood.

De Indiase matinee start om 14.00 uur en duurt tot omstreeks 19.00 uur. Het concert begint om 16.00 uur. De entree bedraagt 17,50 euro en dat is inclusief soep.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal