Vanaf vrijdag opnieuw ongemak voor Zuid-Limburgse treinreizigers, ditmaal door werkzaamheden

 © ANP

Maastricht -

ProRail laat van vrijdag 23 tot maandag 26 september op meerdere plaatsen in Zuid-Limburg werkzaamheden aan het spoor uitvoeren, met veel ongemak voor reizigers tot gevolg.

Redactie

Op de planning staan onder meer de sanering van overwegen in Maastricht en het repareren van schade aan de spoorbrug in Sittard-Geleen. Verder wordt in beide gemeenten een deel van het spoor vernieuwd.

Roermond-Sittard

Als gevolg hiervan rijden er minder treinen tussen Roermond en Sittard. „De NS zal daarom met een intercity twee keer per uur in stoptreinvorm rijden tussen Roermond, Echt en Susteren. Tussen Susteren en Sittard zetten NS en Arriva gezamenlijk bussen in”, meldt ProRail.

Sittard-Maastricht Randwyck

Er rijden zaterdag en zondag geen treinen tussen Sittard en Maastricht Randwyck (Arriva) en Sittard en Maastricht (Nederlandse Spoorwegen). „Tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kunnen reizigers gebruik maken van de reguliere stadsbussen. Reizigers vanuit Susteren richting Maastricht (Randwyck) kunnen in Sittard overstappen”, luidt de aangedragen oplossing.

Lees ook: Meer bijna-ongelukken op het spoor en ook meer echte gewonden: ProRail waarschuwt met name jongeren

Aken-Heerlen-Valkenburg-Maastricht Randwyck

Op verschillende deeltrajecten van de Heuvellandlijn vallen zaterdag en zondag treinen uit. Arriva zet vervangend busvervoer in. „Tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kunnen reizigers gebruikmaken van de reguliere stadsbussen.”

Concreet: zaterdag rijden er geen sneltreinen tussen Maastricht en Heerlen en geen stoptreinen tussen Maastricht Randwyck en Valkenburg. Daarnaast komt vanaf 12.43 uur de sneltrein tussen Heerlen en Aken te vervallen. Zondag rijden er geen sneltreinen tussen Heerlen en Aken en geen stoptreinen tussen Maastricht Randwyck en Maastricht.

Wie gebruik wil maken van vervangend vervoer heeft een geldig vervoersbewijs nodig.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal