Wandelingen vanuit ‘mergelmekka’ Sibbe

 © Wandelcomité Strosa

Sibbe -

In Sibbe staat zondag 2 oktober de Mergelwandeling op de kalender. Die voert deelnemers onder meer langs de schuilkapel in de Sibbergroeve.

Redactie

„Sibbe is uniek door de vele mergelgebouwen en de enige onderaardse groeve voor het winnen van mergel ten behoeve van de bouw”, licht de organisatie, die in handen is van Wandelcomité Strosa, de gekozen naam toe.

Wandelaars kunnen kiezen uit bewegwijzerde routes van acht, vijftien en tweeëntwintig kilometer. Starten is mogelijk vanaf 08.00 uur, maar het hangt af van de gekozen afstand tot hoe laat dat kan: acht kilometer tot 14.00 uur, vijftien kilometer tot 13.00 uur en tweeëntwintig kilometer tot 12.00 uur.

Lees ook: Mergelgevel geschrapt bij herbouw hotel Croix de Bourgogne in Valkenburg

Een en ander vindt plaats vanuit café Aan de Kirk, Sibberkerkstraat 46 in Sibbe (Valkenburg). Deelname kost vier euro (drie euro voor leden van wandelbonden). De prijs van een sticker voor in het wandelboekje is vijfentwintig cent.

Kijk voor meer info op wandelcomite-strosa.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal