IT-bedrijf Avanade vestigt zich op campus in Heerlen

Het nieuwe kantoor van Avanade op de campus in Heerlen. © Avanade

Heerlen
onze verslaggever

Internationaal IT-consultancybureau Avanade opent een nieuwe vestiging op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. De Microsoft-partner biedt naar eigen zeggen regionaal IT-talent meer mogelijkheden om in de eigen omgeving aan de slag te gaan of blijven.

Zoals bekend kampen IT-bedrijven met oplopende personeelstekorten en rollen ze rode lopers uit voor iedereen die wil coderen of data analyseren. Het nieuwe kantoor in Heerlen is een volgende stap in de groeiambitie van Avanade in Nederland.

Met nu kantoren in Amsterdam en Heerlen denkt het bedrijf grote ondernemingen die werken met Microsoft-technologie, nog beter van dienst te kunnen zijn met advies en innovatieve softwareontwikkeling.

Michel Deen van Avanade zegt dat de campus in Heerlen een inspirerende werkomgeving is. „Met deze vestiging willen we een thuisbasis voor lokaal talent bieden, en capabele medewerkers aantrekken om onze klanten van de beste service te voorzien.”

Avanade is een dochter van Accenture. Opgericht in Seattle direct na de millenniumwisseling, telt het concern zo’n 56.000 medewerkers in 26 landen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal