Peiling gebruikers Nextdoor: Gemeente Beekdaelen en buurt Heerlen beste van Limburg

Uitzicht over Beekdaelen, volgens Nextdoor-gebruikers de beste gemeente van Limburg. © Peter Schols / archief De Limburger

Beekdaelen/Heerlen -

Beekdaelen komt als beste gemeente van Limburg uit de bus in een peiling onder 32.000 gebruikers van virtueel burennetwerk Nextdoor, samen met de Vrije Universiteit van Amsterdam. Beekdaelen blijft Horst aan de Maas en Maasgouw net voor.

Geertjan Claessens

De Heerlense wijk Douve Weien mag zich beste buurt van Limburg noemen, en scoort beter dan Aarveld en de Maastrichtse wijk Amby. Bij de beoordeling van buurten telde sociale samenhang, burenhulp, voorzieningen, veiligheid, eenzaamheid en sociaal vertrouwen.

Bij dit alles wel de kanttekening dat bijna de helft (15 van de 31) Limburgse gemeenten niet in de ranglijsten zijn opgenomen i.v.m. te weinig respondenten.

Lees ook: Voerendaal komt als beste gemeente van Limburg uit de bus: ‘Hier achterom is het altijd vakantie’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal