Voorlichtingsbijeenkomst over brughoektumor en de mogelijkheden op het gebied van behandeling

 © UitTipsLimburg

Melick
Silke van Deelen

De afdeling Noord Midden-Limburg van Hoormij·NVVS houdt woensdag 12 oktober een voorlichtingsbijeenkomst over brughoektumor en de mogelijkheden op het gebied van behandeling.Naar schatting wordt in Nederland per jaar bij ongeveer 320 patiënten voor het eerst de diagnose brughoektumor gesteld. Een brughoektumor is een goedaardig gezwel dat uitgaat van de zenuwschede om de gehoor- en evenwichtszenuw. De druk op de zenuw door de tumor veroorzaakt gehoorverlies en evenwichtsproblemen, dat kan zowel vertigo zijn als bewegingsonzekerheid. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst geeft neurochirurg professor Temel, werkzaam bij het AZM Maastricht, uitleg over bestralen en/of operatie. Ger Niesen vertelt zijn ervaringsverhaal.

De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in Harmonie Zaal aan de Dorpstraat 43 in Melick. Leden Hoormij·NVVS en partners kunnen gratis deelnemen. Niet-leden betalen 5 euro. Ringleiding en schrijftolk zijn aanwezig. Meer informatie en aanmelden via e-mail: noordmiddenlimburg@stichtinghoormij.nl of tel. 06-48 529664 (telefonisch, per sms of whatsapp).

Kijk voor meer informatie over uitjes, evenementen en activiteiten op uittipslimburg.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal