Discovery Museum, Hub. Bibliotheek en Vie gaan nauwer samenwerken om gezondheid Kerkradenaar te verbeteren

 © Gemeente Kerkrade

Kerkrade
redactie

Om de gezondheid van inwoners van Kerkrade en in de regio te verbeteren gaan Discovery Museum, Hub. Bibliotheek en Vie nauwer samenwerken.

De drie partijen hebben daartoe op woensdag 21 september een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De focus van de samenwerking ligt op preventie. „Om een gezonde en vitale regio te worden en te blijven wordt een nieuwe manier van werken gevraagd. Voor een blijvende verbetering van een complex gezondheidsvraagstuk is een brede aanpak nodig”, zo staat in een gezamenlijk persbericht te lezen.

Gezondheidsvraagstukken worden vanuit een breed perspectief aangepakt, de zogenaamde ‘Health in All Policies’ benadering. „Door vanuit de verschillende partners aanvullend op elkaar naar inhoud en doelgroep te opereren, kan het verschil worden gemaakt. Hierbij gaat gezondheid veel verder dan de afwezigheid van ziektes.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal