Diamanten bruiloft Jo en Corry Boumans-Extra: ‘Nog net zo verliefd als in het begin’

 © Peter Trompetter

Kerkrade -

Jo Boumans (81) en Corry Boumans-Extra (79) uit Kerkrade zijn zestig jaar getrouwd en bij zo’n heuglijk feit hoort uiteraard een bezoek van burgemeester Petra Dassen-Housen.

redactie

De twee kenden elkaar van zien. Jo werkte in 1959 bij woninginrichting Mols in de Akerstraat in Spekholzerheide. Corry verdiende de kost in de winkel van Bakkerij Meertens, aan de overkant van de straat. Corry had al gauw in de gaten dat Jo een oogje op haar had, maar ze had toen geen interesse. Via een zus van Corry wist Jo een afspraak in het park te maken. Na de wandeling werd een vervolgafspraak gemaakt en uiteindelijk werd het stel verliefd.

Van 1960 tot 1961 vervulde Jo zijn militaire dienstplicht. Het duurde tot 20 september 1962 dat ze in de echt werden verbonden. Op 6 november van dat jaar vond de kerkelijke inzegening plaats.

In 1963 begon Jo als broodventer bij voormalige bakkerij Kuijpers aan de Hoofdstraat in Kerkrade. Daar heeft hij tot 1970 gewerkt. Zijn volgende baan was op de productieafdeling van Philips op de Molenberg. In 2000 ging hij vervroegd met pensioen.

Corry zorgde voor het reilen en zeilen thuis. Samen genoten ze van hun tweede vaderland; Oostenrijk. Om fit te blijven loopt het echtpaar geregeld een straatje om. Corry laat weten dat ze nog net zo verliefd is als toen. En dat geldt ook voor Jo. Het echtpaar heeft twee kinderen; Marie-José (1966) en Frenk (1969) en twee kleinkinderen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal