Ruim twintig Heerlense verenigingen gaan loten verkopen via de Grote Clubactie

 © Grote Clubactie

Heerlen -

In Heerlen starten 23 verenigingen op zaterdag 24 september met de verkoop van loten voor hun club. Extra bijzonder is het feit dat de Grote Clubactie vijftig jaar bestaat.

redactie

Wat in 1972 begon als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: „Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen.”

Peer Claessens, de zoon van oprichter Pierre Claessens is trots dat het initiatief van zijn vader en zijn vriend Gerrit van den Broek maatschappelijk gezien nog steeds zo krachtig voort leeft: „Het voortbestaan van verenigingen garanderen en veiligstellen, dat hadden Pierre en Gerrit voor ogen. Daarom gaat van elk verkocht lot 80 procent direct naar de clubkas. De Grote Clubactie keert al 50 jaar het hoogste percentage uit aan clubs.”

Dit jaar doen in de gemeente Heerlen de volgende clubs mee; Hoensbroek: Scoutinggroep De Stutters, Stichting Scouting H. de Montfort, Korfbalvereniging Mariarade, Badmintonclub Victoria, Football Club Hoensbroek, Zwemsport Parkstad, PFD&Z Podlasie, Stichting Scouting Sint Christoffel

Heerlen: Buurtvereniging De Watertoren 46, RKSV Bekkerveld, Scoutinggroep Don Bosco, V.V. Weltania, Sportvereniging Marathon, Tafeltennisvereniging Heksenberg, Stichting Scouting Sint Jan Baptist, Stichting Scouting kapelaan Berix, Scouting Bekkerveld en Flos Carmeli.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal