Dier van de week: Bordeaux dog Baerke zoekt een rustige nieuwe leefomgeving

Baerke. © Dierenopvang Op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week is dat reu Baerke, een Bordeaux dog van 1,5 jaar oud. „Hij is door ziekte van zijn nieuwe baasje bij ons terug in de opvang gekomen.”

Redactie

Wat is zijn leukste kenmerk?

„Baerke is een ontzettend rustige en lieve hond in de omgang. Hij is gebaat bij een rustige benadering. Hij is wat terughoudend in het eerste contact. Hierbij is hij ook waaks als hij op eigen terrein is.”

Wat is zijn favoriete bezigheid?

„Baerke heeft aan zijn bench een veilige vertrouwde eigen plek. Hij is gewend om hier in de nachturen in te slapen en wanneer hij even alleen zou moeten zijn. Dit vindt hij geen probleem.”

Heeft hij minpuntjes?

„Hij heeft eigenlijk geen minpuntjes, Baerke is alleen niet gewend om lang alleen te zijn. Ook vindt hij het nog spannend in de auto. Dit zal door gewenning en oefening moeten worden verbeterd.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Door zijn wat terughoudende karakter plaatsen we Baerke niet bij kleine kinderen of in een druk huishouden. Dit is te onvoorspelbaar voor hem. Onze voorkeur gaat uit naar een gezin met grote kinderen, een echtpaar of alleenstaande met voorliefde voor het ras, die hem het vertrouwen bieden zich te ontplooien tot een meer verzekerde huishond.”

Wil je kennismaken met Baerke? Stuur dan een uitgebreid bericht of neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal