Marktconcert organist Laurens Gardeniers in Kopermolen Vaals

 © UitTipsLimburg

Vaals -

De uit Ulestraten afkomstige organist Laurens Gardeniers verzorgt dinsdag 4 oktober om 12.00 uur het marktconcert in de Kopermolen in Vaals.

Redactie

„Gardeniers (1976, Ulestraten) studeerde orgel aan het Lemmensinstituut in Leuven, bij Luk Bastiaens en Reitze Smits, en aan het conservatorium van Maastricht, bij Marcel Verheggen en Hans Leenders. Daar behaalde hij in 2021 zijn master”, schrijft de organisatie.

Na zijn Maastrichtse studie volgde de musicus onder meer masterclasses in Berlijn en Lyon. Daarnaast interesseert Gardeniers zich orgelbouw. In dat kader liep hij vier jaar stage bij orgelbouwer Verschueren. Hij is als organist verbonden aan de abdij van Tongerlo (België).

Tijdens het marktconcert in de Kopermolen staan werken van Pachelbel, Sweelinck, Böhm en Bach op het programma. De entree is een vrije gave.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal