Vijftien verenigingen uit gemeente Roermond doen mee aan De Grote Clubactie

 © Grote Clubactie

Roermond
Silke van Deelen

In totaal vijftien verenigingen uit de gemeente Roermond starten zaterdag 24 september met de verkoop van loten voor hun club in het kader van De Grote Clubactie die vijftig jaar bestaat.

De Grote Clubactie is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht. Mensen kopen een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen - een financieel steuntje in de rug.

Dit jaar doen in de gemeente Roermond de volgende clubs mee: Fanfare St. Cecilia Herten, HTV ACE, SHH VV, Dansschool Moving point, Scouting St. Joris Maasniel, Roermondse Reddingsbrigade, Korfbalvereniging Ready 60, Rugbyclub de Bokkerijders, Judo Club Baexem, Sportvereniging Ludentes, Stg. Badminton Roermond, RK Asenrayse Voetbalclub, Swift Atletiek en Scouting Sint Joris leeuwen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal