Twee uur durende excursie door afgesloten deel Curfgroeve

De Curfsgroeve kan 2 oktober worden bezichtigd. © Annemiek Mommers

Meerssen -

Stichting Het Limburgs Landschap houdt zondag 2 oktober een excursie door de Curfsgroeve, tussen Berg en Meerssen.

Redactie

In de voormalige groeve werd ruim zeventig jaar mergel gewonnen. „Een deel is vanwege het gevaar voor vallende stenen, maar ook door de aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden afgesloten voor het publiek”, schrijft Limburgs Landschap.

Lees ook: Zo moet uniek mergellandschap meer toeristen naar Zuid-Limburg trekken: ‘We beseffen amper hoe bijzonder onze streek is’

De ongeveer twee uur durende wandeltocht biedt deelnemers de gelegenheid om juist dit deel van de Curfsgroeve onder leiding van een gids te bezoeken, maar is daardoor niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Goede wandelschoenen zijn dan ook verplicht. Honden zijn niet welkom. Het aantal deelnemers is beperkt, dus tijdig aanmelden wordt aangeraden.

Prijs: zeven euro (vijf euro voor leden). Begin: 10.00 uur. Startlocatie: parkeerplaats Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 in Meerssen. Reserveren is vereist en kan hier.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal