Rick Kruys en Jay Driessen geven namens VVV training aan G-voetballers van MVC’19

Rick Kruys © Pro Shots.

Venlo/Maasbree -

In de week van maandag 19 tot en vrijdag 23 september verzorgen trainers van de clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie een training voor een G-voetbalteams van een amateurclub in de eigen regio. VVV bracht een bezoek aan MVC’19.

Dit doen ze in het kader van Coaches on Tour, het initiatief van Coaches Betaald Voetbal (CBV) dat voorheen bekend stond als de G-voetbaldag in Barendrecht. VVV-hoofdtrainer Rick Kruys ging samen met assistent-trainer Jay Driessen op bezoek bij de G-teams van partnerclub MVC’19 uit Maasbree.

De G-voetbaldag in Barendrecht startte in 1993 naar een idee van de toenmalig directeur van de CBV, Jan Reker. Zijn gedachtegang was: ‘Laat een G-voetbalteam voor een dagje voelen hoe het is om een profvoetballer te zijn. Compleet met de echte tenues, officiële scheidsrechters én de begeleiding van een beroemde voetbalcoach. In de uitwerking van het idee ontstond er jaarlijks een mooie kruisbestuiving tussen twee belevingswerelden.’ Door de jaren heen hebben zo’n beetje alle grote namen uit de Nederlandse voetbalwereld medewerking verleend. Van Louis van Gaal tot Guus Hiddink, van Willem van Hanegem tot Leo Beenhakker.

Coaches on Tour

Deze voetbaldag kon in 2020 vanwege corona niet doorgaan, maar in 2021 werd een alternatief bedacht. In plaats van alle betaald voetbalcoaches naar Barendrecht te halen, werd aan de trainers gevraagd om een G-voetbalteam bij een vereniging in de eigen regio te bezoeken. Dit gebeurde onder de noemer ‘Coaches on Tour’. Een oplossing uit nood geboren, maar in de uitwerking daarvan bleek dat er op deze manier veel meer G-voetballers bereikt konden worden.

Ook dit jaar is er daarom gekozen voor een Coaches on Tour editie. Alle betaald voetbalclubs en de staf van Jong Oranje verlenen hun medewerking. Bovendien vaardigen veel clubs ook nog eens de eigen hoofdtrainer af voor de speciale trainingssessie. De meeste clubs bezoeken daarbij tussen 19 en 23 september een G-voetbalteam in de regio.

MVC’19

VVV ging maandag 19 september op bezoek bij de G-teams van MVC’19. Hoofdtrainer Rick kruys en assistent-trainer Jay Driessen verzorgden in Maasbree de training. Na afloop was er in de kantine een bedankje voor de deelnemers. Zij mogen op vrijdag 14 oktober de wedstrijd tegen FC Dordrecht in stadion De Koel bijwonen.

Lees ook: Het blijft een quizvraag voor Venlose kroegen: wanneer won VVV voor het laatst van Jong PSV?

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal