Publieksexcursie Limburgs Landschap door voormalige groeve Blom

 © UitTipsLimburg

Berg en Terblijt
Redactie

Stichting Het Limburgs Landschap houdt zondag 2 oktober een publieksexcursie in de voormalige groeve Blom, ten zuiden van Berg en Terblijt.

„Het bestaat vooral uit kalksteenrotsen en grazige bloemrijke delen met, naast vele kleine poeltjes, ook een grote waterplas. Hoog tijd om er een kijkje te gaan nemen”, schrijft de organisatie.

Lees ook: Zo moet uniek mergellandschap meer toeristen naar Zuid-Limburg trekken: ‘We beseffen amper hoe bijzonder onze streek is’

Om te voorkomen dat de groeve dichtgroeit met bos – en daardoor bijzondere vlinders en amfibieën verdwijnen – lopen er geiten, schapen en varkens. Honden zijn om die reden niet toegestaan.

De excursie start om 13.30 uur, maar er is slechts een beperkt aantal mensen toegestaan. Aanmelden is daarom verplicht en kan via deze website.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal