Lezing over ‘moderne’ heilige Hildegard von Bingen in klooster Wittem

Hildegard von Bingen. © Klooster Wittem

Wittem -

„Hildegard von Bingen is niet zomaar een heilige.” Reden voor klooster Wittem om dinsdag 27 september een lezing te verzorgen over deze vrouw.

Redactie

„In de eeuw waarin zij leefde, de twaalfde eeuw, was zij een krachtige vrouw, die een kloostergemeenschap leidde, visioenen had en kracht vond in de natuur, kruiden en edelstenen. Ze was theoloog, manager, natuurwetenschapper, arts en componist”, schrijft het klooster.

Lees ook: Hoogste pauselijke onderscheiding voor kerkmeester Kasper Donners uit Wijlre

Hoewel ze ruim duizend jaar geleden leefde, is Von Bingen volgens de initiatiefnemers nog steeds een inspiratiebron. „Ze is moderner dan je zou verwachten van een middeleeuwse kloosterzuster. Juist in deze tijd van duurzaamheidsvraagstukken, emancipatie en behoefte aan leiderschap, kunnen wij veel van haar leren.”

De lezing wordt gegeven door Jos Simons, milieukundige, politicoloog en vrijwilliger bij klooster Wittem

Tijd: 19.30 tot 21.00 uur. Entree: gratis, maar een vrije gave wordt op prijs gesteld. Aanmelden: 043-4501741 of deze pagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal