Excursie Natuurmonumenten: ontdek het leven van vroeger in ENCI-groeve

 © UitTipsLimburg

Maastricht
Redactie

Wie het leven van vroeger wil ontdekken, kan zondag 25 september van 10.00 tot 12.00 uur met Natuurmonumenten mee op pad door de ENCI-groeve.

„Op de plek waar nu de Sint-Pietersberg ligt, bevond zich meer dan zeventig miljoen jaren geleden een Krijtzee. In deze zee leefden diverse dieren, zoals haaien, mosasauriërs, zee-egels, oesters en koralen. Toen de zee verdween, stierf ook al het leven in deze krijtzee”, schrijft de organisatie.

Lees ook: Erfgoedorganisaties willen ‘voorbescherming’ Rijksmonumentale status ENCI om te voorkomen dat zaken verdwijnen

Na jaren van afgraven is volgens Natuurmonumenten de tijd aangebroken om de natuur (het leven, red.) te laten terugkeren op deze plek. De boswachter fungeert als gids en zal onderweg allerlei verhalen vertellen over het gebied.

Kosten: vijftien euro. Locatie: parking D’n Observant, Lage Kanaaldijk 117 in Maastricht. Aanmelden kan hier.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal