Norris bekent dat hij niet voor zijn plezier rijdt in de McLaren

Lando Norris. © ANP / ANP

Lando Norris heeft nog net geen hekel aan de McLaren-auto waarin de Britse coureur dit seizoen in de Formule 1 rijdt, maar de MCL36 pas totaal niet bij zijn rijstijl. Dat heeft hij onthuld in de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid.

Redactie

„Er is gezegd dat de auto niet gemaakt was voor de rijstijl van mijn teamgenoot Daniel Ricciardo, maar iedereen dacht daardoor dat de auto op mijn lijf geschreven was. Niets is minder waar”, aldus Norris, die desondanks een goed seizoen rijdt en op de zevende plek in de WK-stand staat.

De MCL36. © ANP / AFP

„Niet dat ik een hekel aan de auto heb, maar zeker in het begin van het jaar heb ik enorm zitten worstelen in de auto. Het gaat nu beter, ik kan er beter mee omgaan. Het is in elk geval verre van de ideale auto, want de snelst mogelijke ronde kan ik hier echt niet in rijden. Het team kan er verder niet zoveel aan doen; ze proberen de McLaren zo snel mogelijk te maken en ik ben degene die me moet aanpassen.”

Norris heeft zich voor langere tijd verbonden aan McLaren. De Australiër Ricciardo vertrekt na dit seizoen bij de Britse renstal. Zijn landgenoot Oscar Piastri neemt zijn plek over vanaf 2023.