Directeur Ted van Leeuwen heeft ‘alle doelen bereikt’ en verlaat NEC

Ted van Leeuwen. © ANP / ANP

Nijmegen -

Technisch directeur Ted van Leeuwen vertrekt bij NEC. De 69-jarige Van Leeuwen neemt eind oktober afscheid in Nijmegen, na een dienstverband van ruim anderhalf jaar. De oud-sportjournalist diende volgens NEC eind april al zijn ontslag in, maar de raad van commissarissen vroeg hem toen de zomerse transferperiode nog te overbruggen. Van Leeuwen willigde dat verzoek in.

Redactie

„Alle gestelde doelen zijn bereikt”, zegt de directeur in een verklaring. „En sneller dan verwacht. Voor wie zo lang in het vak zit als ik, gaat er weinig attractie uit van het op de winkel passen. Op mijn leeftijd tikt de tijd nu eenmaal wat sneller. De club is klaar voor de derde fase van het project: bevestigen en uitbouwen. En zo de stap te maken naar een vaste plaats in de subtop van de eredivisie. Dat is een realistische doelstelling.”

Toen Van Leeuwen in februari 2021 werd aangesteld, speelde NEC nog in de eerste divisie. De ploeg promoveerde dat seizoen via de play-offs naar de eredivisie. Daarin eindigde NEC afgelopen seizoen jaar op de elfde plaats. Van Leeuwen slaagde er in de zomer in om met Jasper Cillessen de keeper van Oranje naar Nijmegen te halen. Een jaar eerder haalde hij al Lasse Schöne terug.

„NEC is niet meer te vergelijken met de club van anderhalf jaar geleden”, aldus de ervaren directeur, die eerder werkte bij onder meer AGOVV, Vitesse, FC Twente en clubs in Malta, Cyprus en Denemarken. „Met de hulp van iedereen is er veel ten goede gekeerd. Niet alleen is NEC gepromoveerd, maar de hele organisatie is op eredivisie-niveau gebracht. Qua faciliteiten en qua denken. Daarmee is er elan in de club gekomen, een nieuw geloof, een positieve dynamiek. Na jaren in de duisternis te hebben doorgebracht, schijnt weer een mooi licht op de club. Iedereen is enthousiast: NEC doet er weer toe”, aldus Van Leeuwen, die de ‘lopende zaken’ afhandelt en dan eind oktober vertrekt.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot. © De Limburger