Ondertekening ereburgerschap voor Karel Fiddelers

 © Gemeente Echt-Susteren

Susteren
Silke van Deelen

Burgemeester Jos Hessels, plaatsvervangend gemeentesecretaris Dominique Lebens en nieuwe ereburger Karel Fiddelers hebben afgelopen week in de Sint-Amelbergabasiliek in Susteren de oorkonde behorend bij het ereburgerschap ondertekend.

Karel Fiddelers (76) verdiende op 4 september met zijn langdurige, intensieve en uiteenlopende maatschappelijke bijdragen het ereburgerschap. De daaraan verbonden gouden erepenning werd hem uitgereikt door burgemeester Jos Hessels op de dag dat de Reliekenstoet van de Heiligdomsvaart door Susteren trok. Fiddelers is één van de grote kartrekkers van de Heiligdomsvaart. Zo was hij vier keer op rij regisseur van het openluchtspel Weerlicht der Eeuwen.

Lees meer: Zelfs de arend houdt zich bij Heiligdomsvaart in Susteren aan het script van regisseur Karel

Ook schreef en regisseerde hij vele op de regio gerichte stukken en speelde hij een belangrijke rol bij de verheffing van de Sint Amelbergakerk tot basiliek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal