Aandacht voor Romeinen tijdens open dagen Stichting Eygelshoven door de eeuwen heen

 © Visit Zuid-Limburg

Kerkrade -

Stichting ‘Eygelshoven door de eeuwen heen’ besteedt tijdens haar jaarlijkse open dagen op zaterdag 1 en zondag 2 oktober ruim aandacht aan het thema ‘Romeinen in en om Eygelshoven’.

redactie

Onderwerpen die aan bod komen zijn wegen, vondsten, gebruiken, kleding en eten. Bij een van de stands wordt uitleg gegeven over Romeinse wegen en de Via Belgica. Verder worden vondsten uit Eygelshoven tentoongesteld en is een reconstructie te zien van de Romeinse villa Holzkuil (op beide dagen om 11.30, 13.00 en om 14.00 uur). Ook worden filmpjes over Asterix en Obelix gedraaid.

Voor de allerkleinsten zijn er onder meer Romeinse spelletjes en een grabbelton. De maandelijkse boeken- en platenbeurs zoomt speciaal in op het thema. Verder kan er worden geproefd van mediterraan eten en speciaal gebakken brood.

De open dagen vinden plaats Oude Laethof, Putstraat 17 in Eygelshoven, op beide dagen tussen 11.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal