OM duikt in liquidatie-opmerking Johan Derksen

Het Openbaar Ministerie in Den Haag onderzoekt of Johan Derksen met zijn liquidatie-opmerking over Thierry Baudet een strafbare uiting heeft gedaan.

Redactie

Volgens een woordvoerder van het OM gaat het om een standaardprocedure als er melding wordt gemaakt van bedreiging van een politicus. Het OM zal Baudet vervolgens informeren of het, naar de mening van het OM, zinvol is om aangifte tegen Derksen te doen.

Het OM kan niet zeggen hoelang het onderzoek naar aanleiding van de melding duurt. Derksen zei woensdag in de uitzending van dat hij vond dat Baudet geliquideerd moest worden. Direct na zijn opmerking zei Derksen dat het een verspreking was. Hij bedoelde naar eigen zegen „dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen”.

Derksen zei in de uitzending van donderdag, een dag later, ervan overtuigd te zijn dat Baudet geen schijn van kans maakt als hij besluit aangifte te doen. De oud-voetballer en voormalig hoofdredacteur van tijdschrift VI zei weer heel verbaasd te zijn dat er ophef was ontstaan over zijn opmerking.

Beveiliging

Volgens RTL Boulevard werd Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee donderdag op het Mediapark door twee beveiligers naar zijn auto begeleid vanwege bedreigingen. SBS6 wil geen reactie geven op dit nieuws. „Vanwege securityredenen kunnen wij niet ingaan op vragen gerelateerd aan beveiliging”, aldus een woordvoerder.

Ook als het Openbaar Ministerie een negatief advies geeft, kan de Forum voor Democratie-leider alsnog besluiten tot aangifte.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal