Eric Toebosch en Gertie Janssen exposeren bij De Bakkerij in Bergen

Eric Toebosch © archief Laurens Eggen

Bergen -

De Venlose kunstenaar Eric Toebosch exposeert samen met Gertie Janssen bij Kunsthuis De Bakkerij in Bergen. De tentoonstelling wordt zaterdag 24 september geopend.

Leon Janssen

Eric Toebosch (1949) werkt al ruim veertig jaar aan zijn oeuvre. Hij exposeerde in binnen- en buitenland en op kunstbeurzen in Maastricht, Gent en Amsterdam.

De laatste jaren werkte hij samen met Balinese houtsnijders en beschilderde hij grote houten beelden. In Vietnam, in de keramiekstad Bat-Trang beschilderde hij grote vazen. Zijn laatste project was het beschilderen van keramieken urnen. Zijn reizen door het Verre Oosten waren steeds de inspiratiebron voor zijn werk.

Toebosch heeft als gast voor zijn expositie Gertie Janssen uitgenodigd. Ook Janssen vindt haar inspiratie veelal in het Verre Oosten.

Beide kunstenaars zijn zaterdag 24 september tussen 13.00 en 17.00 uur aanwezig in De Bakkerij aan de Kerkstraat in Bergen. De expositie is te zien tot en met 30 oktober.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal