Kinderboekenweek in Horst en Venray met XpeditieBieb

 © BiblioNu.

Horst/Venray -

De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober met het thema Gi-Ga-Groen.Tijdens dit tiendaagse evenement vinden er ook in de bibliotheken van Horst en Venray verschillende activiteiten plaats.

Zo kunnen kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar tijdens XpeditieBieb een eigen miniatuur-boomhut bouwen en wordt in de bibliotheek van Horst een workshop striptekenen georganiseerd.

In Venray kunnen de kinderen op avontuur in de natuur met Kabouter Fluit, of aan de slag in de bibliotheek met experimenten tijdens een MadScience workshop. Voor de peuters is er Peuterpop, waar ouders samen met hun kindje kunnen genieten van muziek, beweging en spel. Spelenderwijs wordt gewerkt aan gevoel voor muziek, expressie en bewegen. Tijdens Voorleespret kunnen kinderen van twee tot zeven jaar genieten van een mooi prentenboek en na het voorlezen wordt er geknutseld en gezongen of samen muziek gemaakt.

Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks ‘De waanzinnige boomhut’, maken het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Edward van de Vendel, die de boeken van Griffiths en Denton vertaalde, zal deze taak ook voor het Kinderboekenweekgeschenk op zich nemen. Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

De volledige activiteitenkalender tijdens de Kinderboekenweek is te bekijken via de website van BiblioNu. Aanmelden voor de activiteiten kan hier.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal