Dier van de week: Spring-in-’t-veld Ollie zoekt baas die hem aan het werk houdt

Ollie. © Dierenopvang Op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week is dat de zes maanden oude reu Ollie. Hij is een kruising Engelse springer x springer spaniël / heidewachtel en is door ziekte van zijn baas in de opvang terechtgekomen.

Redactie

Wat is zijn leukste kenmerk?

„Het is een actieve, fanatieke en gedreven hond in de omgang. Een leergierige, vrije spring-in-'t-veld, die graag wil werken voor zijn baas.”

Wat is zijn favoriete bezigheid?

„Ollie is een hond die aan het werk gehouden moet worden. Driemaal daags een rondje rondom huis is voor hem niet genoeg. Hij is een sociale hond in de omgang naar soortgenoten en gaat er graag mee op uit.”

Heeft hij minpuntjes?

„Ollie is gefokt uit op jacht getrainde ouders. Dit is niet perse een minpunt, maar hij zal hij op de juiste manier getraind moeten worden. Wanneer dit advies niet ten harte wordt genomen, kan hij zich ontwikkelen tot een hond met gedragsproblemen.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor Ollie een baas die ervaring heeft met dit type hond en beseft wat hij nodig heeft. Bijvoorbeeld jacht-training of speuren zou geweldig voor hem zijn.”

Heb jij de juiste ervaring, de tijd en ruimte voor Ollie? Stuur dan een bericht ter kennismaking. Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal