VVV laat gasverwarming in stadion uit vanwege hoge energieprijzen

Stadion De Koel. © De Limburger

Venlo -

VVV gaat de gasverwarming in stadion De Koel niet meer gebruiken. De Venlose club uit de eerste divisie heeft vanwege de hoge energieprijzen besloten om de gaskachels deze winter uit te laten. Die kachels werden voorheen op koude dagen gebruikt om de zogeheten businesstribune, waar onder meer de sponsoren zitten, te verwarmen.

Redactie

„De Koel is een van de weinige stadions in Nederland met heaters die op gas werken”, aldus VVV in een verklaring. „Het gebruik van de gaskachels wordt met de huidige prijzen echter een steeds grotere kostenpost. En gezien de hoeveelheid gas die wordt verbruikt bij het verwarmen van de businesstribune kiest VVV er nu voor om de kachels niet meer te gebruiken. Naast het financiële aspect vindt de club het gezien de huidige situatie moreel gezien niet meer te verantwoorden om zoveel gas te verbruiken tijdens een thuiswedstrijd.”

De Limburgse club hoopt op begrip van de bezoekers en belooft ze regelmatig een „warme traktatie” te geven. VVV speelt vrijdagavond thuis tegen Telstar.

Lees ook: Pianospelende keeper Van der Gouw is geen doorsnee profvoetballer: ‘Ik moet echt iets ernaast blijven doen, anders ga ik me vervelen’

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal