Vivianne Miedema bij beste tien voetbalsters in spel FIFA 23, Lieke Martens in top 25

Vivianne Miedema. © ANP / ANP

Maastricht -

Vivianne Miedema behoort tot de tien beste voetbalsters in de nieuwe versie van de populaire FIFA-game. De spits van Arsenal en Oranje krijgt een rating van 89 punten. De Spaanse Alexia Putellas (FC Barcelona) wordt met een rating van 92 gezien als de beste voetbalster in FIFA 23.

RedactieBron: ANP

De nieuwste versie van het spel komt eind volgende week uit. Voor het eerst maken alle vrouwenteams uit de Engelse en Franse competities deel uit van het FIFA-spel. Miedema speelt met Arsenal in de Women’s Super League. Oranje-internationals Lieke Martens en Jackie Groenen komen sinds kort uit voor de Franse topclub Paris Saint-Germain. Martens maakt met een rating van 87 deel uit van de 25 beste speelsters. Met de rating worden de vaardigheden, kracht en dapperheid van de spelers aangegeven.

Lieke Martens. © ANP / ANP

De top 10 bestaat naast Putellas en Miedema uit Sam Kerr, Wendie Renard, Ada Hegerberg, Marie-Antoinette Katoto, Lucy Bronze, Alex Morgan, Caroline Graham Hansen en Christiane Endler. Miedema blijft haar vriendin en Engelse ploeggenote Beth Mead net voor. De uitblinkster op het afgelopen EK kreeg een rating van 88.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal