Brandweer redt poes met vijf kittens uit brandend appartement

Ter illustratie. © Kym Ellis

Echt -

De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een poes en vijf kittens gered uit een appartement waar brand was uitgebroken in Echt.

Redactie

De brand brak uit rond half één in de nacht van vrijdag op zaterdag in een appartement - in een appartementencomplex met in totaal zeven woningen - op de Holthuysenweg in Echt.

De bewoners van het appartement waren niet aanwezig, maar volgens de Veiligheidsregio Midden-Limburg werden de bewoners uit de omliggende appartementen tijdelijk geëvacueerd. Nadat zij werden gecontroleerd op het inademen van rook en het sein brandmeester rond één uur in de nacht is gegeven, konden zij terugkeren naar het appartement.

Wasmachine of droger

Hoe de brand exact heeft kunnen ontstaan is onduidelijk. Volgens de veiligheidsregio is de vermoedelijke oorzaak een wasmachine of droger. Het team brandonderzoek van de veiligheidsregio doet daar onderzoek naar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal