Kinderboekenschrijver Jacques Vriens leest voor in het Nederlands Mijnmuseum

Jacques Vriens.  © Annemiek Mommers

Heerlen -

Kinderboekenschrijver Jacques Vriens leest op zaterdag 8 oktober in het Nederlands Mijnmuseum voor uit zijn boek Tien Torens Diep (2009).

redactie

Ook vertelt Vriens over hoe het boek tot stand kwam en speelt een beetje toneel over hoe hij schrijver werd. Aan het eind is er een korte signeersessie.

In het kader van de Maand van de Geschiedenis zijn er extra activiteiten in het museum. Het boek over drie kinderen die opgroeien in een mijnkolonie was zo’n succes, dat er een televisieserie volgde. Het boek is te koop, maar eigen boeken (ook andere van Vriens) mogen mee worden genomen.

Voorafgaand het voorleesmoment krijgen bezoekers toegang tot het nieuwe Nederlands Mijnmuseum, waar het boek verder tot leven komt.

Tien Torens Diep

Het boek Tien Torens Diep gaat over Stef, Victor en Wietske, die dolgraag mijnwerker willen worden. Ze wonen in de kolonie en hebben een geheime club opgericht: de Jonge Koempels. Langzamerhand begint Stef toch te twijfelen. Er gebeuren regelmatig dodelijke ongelukken in de mijn en zijn opa heeft stoflongen. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks waardoor Stef niet langer kan zwijgen over zijn twijfels. Dit boek laat kinderen op een spannende en leerzame wijze kennismaken met het mijnverleden.

De voorleesmiddag is bedoeld kinderen vanaf 9 jaar, hun (groot)ouders en fans van Vriens. Er zijn twee momenten voorleessessies: van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur. Plaatsen zijn beperkt, dus reserveren is noodzakelijk. Dit kan via reserveringen@nederlandsmijnmuseum.nl of via tel. 045-5713707.

Kosten voorleesmiddag plus museumbezoek 7,50 euro voor kinderen (9-12 jaar) en 12,50 euro voor deelnemers vanaf 12 jaar.

Alle informatie is te vinden op de Facebook-pagina van het Nederlands Mijnmuseum.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal