EENZAAMHEID VOORKOMEN

VVV toert door gemeente met nostalgieshow Same nao vrueger

 © Toin Damen

VENLO
Bas Nollé

De VVV Foundation, de maatschappelijke tak van de voetbalclub, toert vanaf 12 oktober langs huizen van de wijk in de gemeente Venlo.

Onder de noemer Same nao vrueger worden samen met bezoekers herinneringen opgehaald aan het verleden van de club. Met dank aan een bijdrage van Cultuurimpuls Venlo wordt het programma uitgebreid. Er komen behalve oud-voetballers van VVV ook historici, artiesten en muzikanten die ieder op hun eigen manier invulling geven aan de geschiedenis van de club. „De ene keer kunnen de bezoekers onder leiding van een schilder kunstzinnig aan de slag, de andere keer worden de prestaties bekeken uit cultuurhistorisch perspectief en dan staat weer de clubmuziek centraal”, zegt projectleider Roel Cornelissen. „Uiteindelijk draait het altijd om VVV en het verleden.”

Kurcinac en Linskens

Gasten die hebben toegezegd zijn onder anderen historisch onderzoekers Sef Derkx en Gerrit van der Vorst, en muzikanten Gé van Beek en René Oostdam. Oud-profs die afwisselend langskomen zijn Stefan Kurcinac, Jac Hermans, Ger van Rosmalen en hoogstwaarschijnlijk ook Venraynaar Edward Linskens. Linskens is vooral bekend van zijn doelpunt namens PSV tegen Real Madrid in de halve finale Europacup I, en de uiteindelijke winst van dat toernooi, maar speelde ook een seizoen voor VVV.

Eenzaamheid voorkomen

Doel van de bijeenkomsten is om ouderen uit een eventueel sociaal isolement te halen. „Daarom koppelen we het ook aan de open inloop in de huizen van de wijk”, zegt Cornelissen. „We hopen dat ons project de trigger kan zijn om daar vaker te komen en zo te voorkomen dat ouderen vereenzamen.”

Aanmelden is niet nodig en bezoekers krijgen een gratis kop koffie. De eerste stop is De Witte Kerk in Venlo op woensdag 12 oktober vanaf 14.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal