Vrouwen BAL verliezen bij debuut op hoogste niveau

 © Getty Images

De openingswedstrijd van het seizoen voor de vrouwenploeg van BAL Weert werd zaterdag verloren van Startportaal Binnenland: 74-85.

Roel Heynen

Het team van coach Jorrick Creyghton maakte zijn debuut in de Women’s Basketball League in eigen huis tegen een ploeg die hoog aangeschreven staat. Binnenland uit Barendrecht is een topploeg en is potentieel titelkandidaat. Toch liet Basketbal Academie Limburg zien dat het geen ontzag had. BAL kwam vroeg in het duel met 13-4 voor, dat verschil werd daarna snel kleiner, maar bij de rust was het toch weer opgelopen tot: 45-32.

In het derde kwart kwam Binnenland terug in de wedstrijd en nam zelfs een voorsprong. Het verzet van BAL brak langzamerhand. Ze probeerden alles, maar het lukte niet meer zoals het team wilde. Toen tegen het einde van de wedstrijd de driepunters van Binnenland ook nog eens makkelijk vielen, was het gelopen: 74-85.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal