Bokser Munir Safi Nederlands kampioen in het vedergewicht

Munir Safi in het rood © De Limburger

Maastrichtenaar Munir Safi (22) is de nieuwe Nederlandse amateurkampioen in het vedergewicht.

Ton Reijnaerts

In Eindhoven domineerde de bokser van SCM-boxing Maastricht drie ronden lang het titelgewicht tegen de oud-kickbokser Keven Boom. De jury was unaniem in haar beslissing: 3-0 voor Safi.

Munir Safi in 2019 genomineerd als Maastrichtse sporttalent van het jaar werd eerder nationaal jeugdkampioen in de S-klasse, Zuid Nederlands kampioen en ook nationaal kampioen in de B-klasse. De nationale titel in de A-klasse was het voorlopige hoogtepunt in zijn boksloopbaan, die in 2015 begon onder Marc Vrolijks, trainer van SCM-boxing.

Munir Safi bokste ook al een interland voor Nederland. Hij verloor toen kansloos van een Tsjetsjeense-Belg met tientallen partijen ervaring in de bagage. „Dat was mijn fout. Ik heb hem te vroeg gebracht”, aldus Vrolijks. „We zijn daarna teruggegaan naar de tekentafel en hebben besloten om even een stap terug te doen.”

In totaal bokste Munir Safi 23 partijen. Hij won er achttien en verloor er vijf, waarvan drie buitengewoon discutabel. „Daarvan krijg ik nu nog buikpijn”, zei Vrolijks. „Maar goed dat is inherent aan een jurysport. Het waren ook voor Munir leermomenten. Of ik in hem een profbokser zie? De kwaliteit heeft hij, maar ik zal het niet stimuleren. Want hoeveel Nederlanders hebben het nu echt gemaakt als profbokser?”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal