Expositie ‘The Great Ghost’ van Gies Backes: ‘Wat wil ik behouden en wat wil vernieuwen?’

Gies Backes. 

Venlo -

Beeldend kunstenaar Gies Backes prestenteert donderdag 29 september zijn expositie ‘The Great Ghost. Een vierdaagse expositie van zijn nieuwe schilderijen met als thema de tijdsgeest.

De expositie vindt plaats bij LOFT18b aan de Burgemeester Conraetzstraat 18b, een cultuurhistorisch pand net buiten de binnenstad van Venlo. De nieuwste schilderijen van schilder Gies Backes gaan over tijd en de tijdsgeest. Zowel de unieke locatie als het nieuwe werk van Backes bieden ruimte aan de actuele vraag: ‘Wat wil ik behouden en wat wil ik vernieuwen?

‘The great ghost’ is een samenwerking tussen de eigenaren van Loft18b en Gies Backes, ontstaan uit de gezamenlijke interesse voor het thema oud en nieuw. Backes zocht al een tijd naar nieuwe invalshoeken voor zijn schilderijen.

Vanaf de pandemie drongen nieuwe vragen zich op, zoals ‘Wat is tijd en ruimte?’ en ‘Is de begrenzing van tijd en ruimte realiteit of slechts een illusie?’ Hoewel Backes’ vertrouwde manier van schilderen absoluut herkenbaar blijft, is de zoektocht naar antwoorden op deze vragen duidelijk te herkennen. Naast de grote werken die men van hem gewend is, zullen er tijdens deze expositie voor het eerst meer kleinere werken te zien zijn.

De expositie wordt op donderdag 29 september om 19.00 uur officieel geopend door Marcel Tabbers. Van 19.30 uur tot 21.00 uur is er muziek van dj Eddy Peterson. Op zondagmiddag is er om 15.00 uur een interview met de kunstenaar door Victor Elfrink en om 16.00 uur livemuziek van de Venlose band Dreamer. Op vrijdag, zaterdag en zondag is het werk vrij te bezichtigen tussen 14.00 en 18.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal