Video: Luchtacrobatiek gaat mis in Duitsland: twee piloten komen om

Na de klap duidden rookwolken de plek van de crash aan. © Twitter

In het Duitse Gera in Thüringen zijn zaterdag twee stuntpiloten om het leven gekomen. De twee kwamen bij een training in de lucht in botsing.

Redactie

De twee vliegtuigjes, eenzitters van Tsjechische makelij, kwamen - zo blijkt uit videobeelden op Twitter - aan elkaar vast te zitten en stortten gezamenlijk naar beneden. De twee piloten overleefden die klap niet.

De twee omgekomen piloten, volgens Duitse media 73 en 42 jaar oud, behoorden tot het Gera aerobatic team, een groep ervaren luchtacrobaten, die op diverse luchtshows hun kunsten al talloze keren hadden vertoond. Luchtvaartexpert Andreas Spaeth verbaast zich erover dat tijdens de botsing geen delen afbraken. „Dat is in tegenstelling tot wat te verwachten was. Het lijkt erop dat de twee machines aan elkaar vast kwamen te zitten en toen niet meer konden manoeuvreren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vliegtuigongevallendeskundige Norman Kretschmer vertelde na een eerste inspectie van de wrakstukken aan Bild dat er ook schade is die al in de lucht moet zijn ontstaan. „Het duidt op een botsing.”

Een derde piloot die ook deelnam aan de oefening zette zijn toestel ongedeerd aan de grond.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal